"Sürdürülebilir Gıda Sistemleri: Gıda Zincirine Bütüncül Bakış" konulu etkinlik gerçekleştirildi.

"Sürdürülebilir Gıda Sistemleri: Gıda Zincirine Bütüncül Bakış" konulu etkinlik gerçekleştirildi.

Küçült Yazı Tipi Büyüt
Bölümümüz akademik personeli Dr. Öğr. Üyesi Fundagül EREM tarafından 19.12.2025 tarihinde "Sürdürülebilir Gıda Sistemleri: Gıda Zincirine Bütüncül Bakış" konulu sunum gerçekleştirildi.

Tahir Karauğuz Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen sunuma BEUN Rektör Yardımcısı ve Mühendislik Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Servet KARASU, BEUN Fen Bilimleri Enstitüsü Müdür Yrd. Dr. Öğr. Üyesi Tuğba PALABAŞ, Gıda Mühendisliği Bölümü akademik personeli ve üniversitemizin çeşitli bölümlerinden öğrenciler katıldı.

Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mahmut ŞEKER, etkinlik açılış konuşmasında iklim değişikliğinin gıda üretimi üzerindeki genel etkilerinden ve gıda israfından bahsetti. Ardından Dr. Öğr. Üyesi Fundagül EREM artan dünya nüfusundan, çeşitli faktörlerin etkisi ile doğal kaynaklarda oluşan azalmadan, gıda güvenilirliği, gıda güvencesi, sürdürülebilirlik kavramlarından, Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin temel amacından ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO)'nün 2030 Gündemi'nden bahsetti. Gıda Sistemleri'nin daha sürdürülebilir, daha kapsayıcı ve daha çevre dostu hale gelebilmesi için tüm ülkeler için küresel yol haritası olarak kabul edilen Eylem Alanları hakkında bilgi verip, bu eylem alanlarından "Sürdürülebilir Tüketim Modeli" üzerinde durdu.

Katılımcıların sorularının yanıtlandığı son bölümün ardından etkinlik, Prof. Dr. Servet Karasu ve Prof. Dr. Mahmut ŞEKER'in Dr. Öğ. Üyesi Fundagül EREM'e teşekkür belgesi ve çiçek takdimleri ve fotoğraf çekimi ile son buldu.


Yayınlanma Tarihi : 22.12.2025