Proje

Küçült Yazı Tipi Büyüt
Devam Eden Projeler

Zonguldak İlinden Temin Edilen Bazı Yöresel Gıdaların (Çaycuma manda yoğurdu, Karayemiş meyvesi, Defne yaprağı) Kimyasal Kompozisyonu ve Antioksidan Özelliklerinin Belirlenmesi. Yüksekögretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi (ZBEU BAP-Altyapı Projesi). Yürütücü: ALAN, ÜMRAN Araştırmacılar: OKUR, ÖZGE DUYGU; ALGAN CAVULDAK, ÖZGE; EREM, FUNDAGÜL; GÜLER, FATMA; BOSTANCI, ESRA. (18/06/2020-Devam ediyor)

Defne Meyvesinden Yağ Çıkarımı ve Antimikrobiyal Etkisi. Yüksekögretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi (ZBEU BAP-Bağımsız Araştırma Projesi). Yürütücü: ŞEKER, MAHMUT (25/04/2021-Devam ediyor)

Zonguldak İlinde Yetişen Kocayemiş (Arbutus unedo L.) Meyve ve Yaprağında Yeşil Ekstraksiyon ve Yeşil Çözücü Kullanılarak Antioksidan Potansiyelinin Belirlenmesi. Yüksekögretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi (ZBEU BAP-Bağımsız Araştırma Projesi). Yürütücü: ALGAN CAVULDAK ÖZGE (10/11/2021-Devam ediyor)

Karides Eti ve Karides Kabuk Tozu Katkılı Glutensiz Makarna Üretimi ve Kalitesinin Değerlendirilmesi. Yüksekögretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi (Akdeniz Üniversitesi BAP-Normal Araştırma Projesi). Yürütücü: YERLİKAYA KEBAPÇIOĞLU, PINAR Yardımcı Araştırmacılar: EREM, FUNDAGÜL; YATMAZ, HANİFE AYDAN; KAYA ADEM (10/03/2022 -Devam ediyor)


Tamamlanan Projeler

Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisligi Bölümü Gıda Mikrobiyolojisi Ögrenci Uygulama ve Arastırma Laboratuvarının Kurulması. Yüksekögretim Kurumları tarafından destekli bilimsel arastırma projesi (ZBEU BAP-Altyapı Projesi). Yürütücü: OKUR, ÖZGE DUYGU Arastırmacılar: ALGAN CAVULDAK, ÖZGE; ALAN, ÜMRAN; ARIKAN, SAIDE BASAK; GÜLER, FATMA. (04/05/2016-04/05/2017)

Depolama Süresince Set Tipi Yoğurtların Fizikokimyasal, Mikrobiyolojik, Duyusal, Fenolik ve Antioksidan Özellikleri Üzerine Cevizin Etkisi. Yüksekögretim Kurumları tarafından destekli bilimsel arastırma projesi (ZBEU BAP-Bağımsız Araştırma Projesi). Yürütücü: OKUR, ÖZGE DUYGU. (28/06/2018-28/08/2019)

Fındık Kabuğundan 1-Etil-3-Metilimidazolyum Asetat İyonik Sıvısı ile Lignin Ekstraksiyonu. Yüksekögretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi (ZBEU BAP-Bağımsız Araştırma Projesi). Yürütücü: GÜLER GENÇER, Fatma (10/11/2021-30/12/2022)

Spirulina (Arthospira platensis) Tozu ve Manda Sütü/Yoğurdu İçeren Glutensiz Karabuğday-Mısır Keki Formülasyonlarının Yanıt Yüzey Yöntemi ile Optimizasyonu. Yüksekögretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi (ZBEU BAP-Bağımsız Araştırma Projesi). Yürütücü: EREM, FUNDAGÜL (22/01/2021-30/12/2022)