SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ ETKİNLİĞİ

Küçült Yazı Tipi Büyüt

Sosyal Sorumluluk Projeleri Koordinatörlüğü tarafından belirlenen “Karaelmas’ın Aydınlık Yüzü-Zonguldak ve Değerleri” teması kapsamında Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü 3. sınıf öğrencileri tarafından “Yoğurt Mandadan Nâmı Çaycuma’dan” isimli proje gerçekleştirildi.

Danışmanlığını Dr. Öğr. Üyesi Ümran ALAN ve Dr. Öğr. Üyesi Fundagül EREM’in yaptığı projede, Çaycuma ile özdeşleşmiş olmasına, yerel halk tarafından sevilerek tüketilmesine rağmen öncelikli olarak il bazında olmak üzere ülke çapındaki tanınırlığı oldukça az olan Çaycuma Manda Yoğurdu’nun tanıtılması ve bu konuda farkındalık yaratılması amaçlandı. Bu kapsamda 13.05.2018 Pazar günü 10.00-22.00 saatleri arasında Esas67 Burda AVM’de stant kurularak manda yoğurdu hakkında bilgi içeren broşür ve Çaycuma Manda Yoğurdu dağıtımı gerçekleştirildi. Dağıtım esnasında halka manda yoğurdu hakkında detaylı bilgi verildi. Sindirim sistemini düzenleme, kolon ve rektum kanserini engelleme, kolesterolü düşürme, kemik erimesini engelleme, yaşlanmayı geciktirme ve antibiyotik etki gösterme gibi sağlık yararları olan manda yoğurdu halk tarafından yoğun ilgi gördü. Ulaşılan hedef kitle içerisinde, Zonguldak’da yaşıyor olmasına rağmen Çaycuma Manda Yoğurdu hakkında bilgi sahibi olmayan çok sayıda kişi olduğu görüldü. Aktarılan bilgiler doğrultusunda Çaycuma Manda Yoğurdu’nun tanınırlığına katkı sağlanarak proje hedefine ulaştı.